Щоб зберегти здоров'я свого організму і дотримати гігієнічні заходи, практично всі люди миють продукт перед їх вживанням.

Але недавно в мережі з'явилася інформація що такі запобіжні заходи можуть тільки нашкодити оскільки миття деяких продуктів може стати причиною розмноження бактерій і навіть вплинути на смак. Про це пише портал Голос.

Одним з таких продуктів була названа курка. На поверхні курячого м'яса мешкають відразу кілька видів бактерій, які становлять величезну загрозу людському здоров'ю. У тому числі мова йде про сальмонелу. Експерти запевняють що миття птиці перед готуванням для зниження ризиків зараження сальмонельозом це неправильні дії, тому що так бактерії поширюються по всій кухні та одязі.

У той час, як вони просто могли б загинути під час термообробки продукту і вже не представляли б загрози здоров'ю людини. Це відноситься і до інших видів м'яса. Тому для зниження всіляких ризиків досить просто переконатися в тому, що продукт свіжий і піддати його термообробки при температурі вище 145 градусів.

Не рекомендують експерти і попередньо промивати макаронні вироби перед варінням. Інакше з них змивається крохмаль і замість смачної страви виходить злипле "щось".

У списку, так званих "небезпечних" продуктів, знаходяться і гриби. Відомо що їх не можна замочувати у воді оскільки багато з них мають губчасту структуру під "капелюшком". Якщо знехтувати цим правилом то є ризик того що гриби втратять вигляд і швидко зіпсуються.

Їх потрібно мити максимально швидко і під проточною водою, а потім просушувати за допомогою паперових рушників.

Також не варто обполіскувати яйця перед варінням, припускаючи, що так можна змити бактерії і бруд. Навпаки, через пористої поверхні яєчної шкаралупи саме при споліскувати яєць бактерії можуть проникнути зі шкаралупи всередину.

Раніше "Hyser" написав про рецепті простого і смачного салату з бурячка, яєць і солоних огірків.

Також наш портал розповів про те, що в Україні зростуть ціни на популярний продукт.

Нагадуємо, що експерти назвали торгову марку, яка випускає небезпечне масло.