Напевно, практично кожен житель нашої планети любить пити каву. Однак далеко не кожен знає, якою має бути норма цього популярного напою. Справа в тому, що надлишок кофеїну в організмі може спричинити ниркову недостатність. Саме через це експерти вирішили дати кілька цінних порад.

Цю інформацію опублікували на порталі новин «today»

З'явилися відомості про нове дослідження, які можуть бути неприємними для любителів кави. Як виявляється, через каву може розвиватися ниркова недостатність, що натякає на те, що потрібно контролювати кількість випитої кави.

Вчені з Торонто та італійського Університету Падуї з'ясували, що якщо пити каву щодня, то це може погано позначитися на здоров'ї людини. Так, зараз йдеться про так зване передозування кофеїном.

Важливо зауважити, що люди, які мають у своєму організмі такий ген, як CYPIA2, повинні пити якнайменше каву. Таким людям бажано пити до 200 мг кави на день, але не більше.

Що стосується звичайних людей, то їм рекомендується пити до 400 мг кави на день, а вагітні та жінки, що годують, повинні обмежити дозу кави до 300 мг на день.

Крім цього, є інформація про те, що грейпфрутовий сік може знижувати метаболізм кофеїну.

Читайте також:

В Україні подорожчають найходовіші продукти харчування: перші подробиці

АТБ видаватиме безкоштовні продукти: як їх отримати у магазинах

Потрібно пити зранку: медики назвали простий напій із протизапальним ефектом

Захищає від простатиту: фахівці назвали найкращий напій для чоловічого здоров'я