Консультант-оториноларинголог Фонду NHS Foundation Trust Манчестерського університету Джонатан Хобсон назвав 5 способів позбутися хропіння безпечно для себе та оточуючих.

Скоротіть споживання алкоголю, особенно за несколько часов до сна. Це основний фактор ризику: спиртне розслаблює м’язи верхніх дихальних шляхів, змушуючи їх стискатися протягом ночі та посилюючи хропіння. Особливо хропунам рекомендується уникати вживання алкоголю після 18 години вечора, оскільки це розслаблює м’язи горла безпосередньо перед сном.

Спійте на боці. Сон на спині посилює хропіння, тоді як положення тіла на боці або, принаймні, якщо ви лежите обличчям на боці, зменшує тиск на верхні дихальні шляхи та хропіння.

Переконайтеся, що у вас здорова вага. Для людей із надмірною вагою схуднення може зменшити звуження дихальних шляхів та проблему хропіння настільки, що в деяких випадках симптоми зникнуть зовсім.

Прийміть гарячий душ або ванну перед сном — це може допомогти очистити дихальні шляхи, як і зволожувач повітря в спальні.

Використовуйте додаткові подушки — вертикальніше положення тіла означає менший тиск на дихальні шляхи в області шиї в порівнянні з горизонтальним.

А ось поїдання меду з лимоном перед сном, носіння маски для очей, акупунктура і дорогі кільця від хропіння, на думку експерта, не працюють. Якщо ефект і спостерігається, це плацебо, вважає Хобсон.

Читайте також:

У Британії сміються з путінської пропагандистки Скабеєвої, яка розповіла про голод у Європі