Дженніфер Еністон, Бейонсе, Гвінет Пелтроу та багато інших знаменитостей неодноразово говорили, що їх головним секретом гарного самопочуття є щоденний ритуал випивати натще склянку води з лимонним соком. За їхніми словами, це допомагає "змити" всі поглинені напередодні токсини, а також ті, що організм у процесі метаболізму самостійно виробив за ніч. Ось тільки, як виявилось, використовувати лимонний напій потрібно грамотно, щоб замість користі не зашкодити власному організму.

Корисні якості води з лимоном

Цей напій дійсно містить безліч корисних речовин: калій, магній, кальцій, залізо, вітаміни С, А і вся підгрупа вітамінів В. Тому потрапляючи до організму, напій сприяє активації працездатності всіх внутрішніх систем:

1. Вода з лимоном сприяє зняттю запальних процесів та стимуляції роботи травного тракту. Особливу позитивну дію вона робить на роботу кишечника, послаблюючи шкідливий вплив токсинів та хімікатів.

2. На печінку напій надає очищувальну дію, що містяться у воді з лимоном ферменти стабілізують роботу внутрішніх органів та сприяє їх очищенню від отрутохімікатів та шкідливих компонентів.

3. Вода з лимоном є засобом схуднення.

"Коли людина випиває лимонну воду на голодний шлунок, то стимулюється викид жовчі. Якщо в шлунку залишилася їжа, з'їдена минулого вечора, то жовч та лимонний сік допоможуть її переварити; також це сприяє очищенню кишківника від шлаків. А всі знають, що чим краще очищається організм, тим ефективніше знижується вага", – кажуть в один голос дієтологи.

4. Напій допомагає стабілізувати роботу імунної системи, надаючи противірусну, жарознижувальну та імуностимулюючу дію.

5. Оптимальне поєднання магнію та кальцію у воді з лимоном допомагає зміцнити кісткову систему.

6. Покращує красу. Так, вода з лимоном висвітлює колір обличчя, допомагає позбутися такої проблеми як пігментація, надає шкірі життєвої сили та сяйва.

Шкода та протипоказання

Крім своїх позитивних властивостей, вода з лимонним соком має і мінуси.

1. Воду з лимоном радять пити через трубочку, тому що кислий напій здатний впливати на зубну емаль.

2. При запальних захворюваннях шлунка, особливо при гастриті із підвищеною кислотністю, споживання води з лимонним соком здатне спровокувати виникнення печії.

3. Натщесерце такий напій вживати не можна і людям, які страждають на шлункові захворювання в гострій формі.

4. Лимон є досить сильним алергенним фруктом, тому вода з лимоном здатна спровокувати появу в організмі реакцій у відповідь.

5. При запаленнях сечового міхура пити лимонний напій протипоказаний.

До речі, воді з лимоном приписують ще деякі здібності, проте наукового підтвердження цьому немає, тому деякі припущення про воду з лимоном є вигадкою.

1. Діє проти раку – міф

Хоча вода з лимоном має багато переваг для здоров'я, жодними документальними фактами не підтверджено, що вона запобігає раку.

2. Підвищує IQ – міф

Рідина може покращити здатність людини сконцентруватися, але це відбувається лише завдяки правильній гідратації тіла. Якщо ми подбаємо про правильне надходження рідини, тіло буде функціонувати краще, що призведе до збільшення енергії та швидкості дій.

Читайте також:

У магазинах АТБ попередили українців: будьте уважні та обережні

Трагедія Львівщини: російська ракета впала у житлову зону. Вижили не всі

Українців порадували новим видом пенсій, яких ще не було. Платитимуть небайдужі люди

Vodafone розповів абонентам, як переказати гроші на телефон рідних чи близьких