На першому місці опинилася кукурудзяна каша. У ній міститься велика кількість корисних вітамінів та мікроелементів, що сприяють збереженню здоров'я. Ця каша корисна для міцності зубів та пружності шкіри. Вона благотворно впливає на роботу серцево-судинної системи та стан печінки. При цьому кукурудзяна крупа є досить алергенним продуктом, тому від вживання краще відмовитись людям з індивідуальною нестерпністю. Також медики не рекомендують її їсти в період загострення захворювань шлунково-кишкового тракту.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДалі слідує пшоняна каша . При тому що цей продукт має безліч плюсів, її небезпечно вживати при захворюваннях щитовидної залози. Вся справа в тому, що білки пшона містять мало незамінних амінокислот, а лізину в них удвічі менше, ніж у рисовій крупі, і втричі-вчетверо менше, ніж у гречаній.
Пшоняна каша не шкідлива, але й не надто корисна. Від цієї каші краще відмовитись тим, у кого виразка чи гастрит.
На третьому місці антирейтингу опинилася рисова каша . Лікарі не рекомендують вживати білий рис. Він може спровокувати тяжкість у шлунку і навіть запор.
На четвертому місці опинилася вівсянка . Вівсяна каша вважається дуже корисною, проте є нюанси, про які слід знати. Наприклад, її вживання може призвести до остеопорозу. До того ж, вівсяна каша може спровокувати набір маси тіла.
Далі слідує кускус . Ця каша не рекомендована діабетикам та людям з непереносимістю глютена. Замикає список манної каші. Вона підходить лише для людей із хворим на шлунок. Для решти ця каша абсолютно марна.
Читайте також:
Жіночий угодник: рецепт пирога з лавашу з сиром та замороженою вишнею
Якщо вам трапилося яйце з двома жовтками: що кажуть прикмети та чого чекати