Професійні лікарі вирішили поділитися своїм досвідом та розповіли, як людина може дізнатися про те, що у неї з'явилися ознаки гіпертонії. Так, на це може вказувати не лише біль у грудях.

Відповідну інформацію опублікували на порталі новин «ТСН»

Насамперед потрібно повідомити про те, що гіпертонію обов'язково потрібно лікувати, оскільки вона може спричинити труднощі із серцем, нирками і навіть мозком.

Як відомо, гіпертонія – захворювання серцево-судинної системи. Найчастіше при гіпертонії зустрічається різке підвищення тиску, біль у грудях, і не тільки.

Тиск може підвищуватися, то знижуватися протягом усього дня, це може викликати проблеми з серцем, особливо якщо тиск постійно підвищений. Важливо повідомити, що лікарі неодноразово попереджали про інсульт при гіпертонії.

На превеликий жаль, гіпертонія може з'явитися у будь-якому віці. За даними Центру з контролю та профілактики захворювань, АТ 130/80 мм рт. ст. або вище вважається гіпертонією. Однак багато людей навіть не підозрюють про те, що у них може розвиватися гіпертонія навіть без популярних симптомів.

Справа в тому, що є приховані ознаки гіпертонії: головні болі та часті кровотечі з носа, біль у грудях, утруднене дихання та запаморочення.

Якщо людина має такі симптоми, то їй потрібно терміново звернутися до лікаря.

Читайте також:

Не годуйте цією дерьмою дітей: названі найкорисніші для здоров'я каші

Для міцного здоров'я та гарного настрою: як правильно приготувати узвар

Як злізти з цукрової голки? Експерти розповіли, чим можна замінити цукор без наслідків для здоров'я