Всі знають, що при кип'ятінні у воді гинуть хвороботворні бактерії та віруси – і це найголовніший факт, який робить таку воду кориснішою, ніж сиру. Ось тільки з іншого боку важливо знати, що температура не тільки вбиває бактерії, а й активізує хімічні процеси і це вже не продовжує людське життя.

Вчені попереджають, що речовини, що перебувають у воді, при кип'ятінні можуть вступати в реакції і утворювати зовсім корисні сполуки.

Так, при першому кип'ятінні їх буде мало, але при повторному кип'ятінні концентрація токсинів збільшиться. Наприклад, при взаємодії хлору з вже перетвореними речовинами утворюються діоксини – сильні отрути. Наявність діоксинів практично гарантується у повторно кип'яченій воді.

Діоксин знижує імунітет у дітей, погіршує гормональний фон у жінок та чоловіків, викликає онкологію, психічні розлади та багато інших патологій в органах та системах.

Чим частіше людина кип'ятить ту саму воду, тим небезпечнішою для здоров'я вона стає!

Читайте також:

Будуть проблеми: які продукти не можна розігрівати у мікрохвильовій печі

І навіть із колодязів: українцям розповіли, яку воду треба очищати. Заява МОЗ

Від запаху можна очманіти: як приготувати найніжніше мариноване сало з часником