Напевно у кожної господині велика кількість страв на святковому столі зашкалює, адже хочеться приготувати не тільки всіма улюблений Олів'є і оселедець під шубою, але і ще кілька новинок, взятих з інтернету. І наготовити потрібно про запас, щоб всім дісталося і кілька днів після свята можна було відпочивати. Так і виходить, що потім салати доїдаються по кілька днів, однак це неправильно, адже не всі продукти придатні до вживання навіть на наступний день.

Фахівці розповіли, які страви краще готувати на один раз, щоб не залишалося залишків. Вони виділили три найбільш небезпечних продукту.

Перше - це овочевий салат. Вчені твердять, що нарізані і очищені овочі не можна зберігати при температурі вище 4 °С більше 12 годин, навіть в холодильнику. Правильніше за все буде приготувати певну кількість овочів на один прийом їжі або заморозити залишки.

Фахівці це пояснюють тим, що практично у всіх овочах, особливо покупних, містяться нітрати, які рослини вбирають з грунту. Найбільш шкідливими для здоров'я людини вважаються не самі нітрати, а нітрити, які утворюються в овочах, якщо їх довго зберігати. Коли дані речовини потрапляють в організм, то вони викликають кисневе голодування, провокують проблеми з шлунково-кишкового тракту і підвищують ризик виникнення онкологічних захворювань.

Друге - це рис. В даному продукті міститься велика кількість бактерій, які становлять небезпеку для здоров'я людини. Коли ви варите рис, велика частина бактерій гине, проте деякі все-таки виживають. Якщо залишити варений рис "на завтра" то спори бактерій виду Bacillus cereus оживають і починають активно розвиватися.

Особливо важке отруєння може викликати варений рис, яких зберігався при кімнатній температурі. Тому важливо прибирати даний продукт в холодильник, а краще в морозилку.

Третє - це салати з майонезом. Важливо пам'ятати, що дане блюдо не можна зберігати довше доби навіть при температурі від 2 до 4 °с, тобто в холодильнику, а особливо залишати їх при кімнатній температурі.

Раніше Hyser писав про те, які продукти здатні привести до серцевих захворювань.

Також Hyser повідомляв, що названий овоч, який знижує ризик інсульту.

Нагадавши, як позбутися від печії.