Але тепер купити арахіс у магазинах – значить ризикнути своїм здоров'ям та життям, адже на полицях у супермаркетах може з'явитися отруєний арахіс із Єгипту.

Докладніше про це інформує сайт Факти та коментарі, посилаючись на Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

«Надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах і кормах (RASFF) від 19 січня 2023 р. № 2022.3810 — fup 3, щодо виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 і сумарної кількості В1, В2, G1 і G2) в арахісі, експорт Єгипту (експортер: ASM FOR CONSULTING AND EXPORT AGRICULTURAL PRODUCTS, Egypt) через Польщу (імпортер: ATLANTA POLAND SA, Poland) в Україну (одержувач: ТОВ „ЛАСОТІ ЮКРЕЙН“, вул. Височана, 13-Г, м. Городенко, Івано- Франківська обл., 78100)», - йдеться у повідомленні.

У Держпродспоживслужбі попередили про можливість реалізації товару на території одеського регіону. Оператори ринку повинні протягом кількох днів вилучити товар та поінформувати про знайдені отруєні партії.

Важливо підкреслити, що афлатоксин-В1 – отруйна речовина для живих організмів, що виділяється з деяких видів мікроскопічних цвілевих грибів. Речовина здатна спровокувати зростання злоякісних пухлин та цироз печінки. Сильне отруєння афлатоксином-В1 може призвести до дуже сумних наслідків, і навіть смерті.

Читайте також: