Парацетамол – один із найпопулярніших лікарських засобів, який ще наші бабусі використовували. За відсутності інших альтернатив парацетамол призначали при різних видах болю, а також при простудних захворюваннях.

Докладніше про це інформує сайт health.24tv.ua.

Видання повідомляє, що вчені з Сіднейського університету провели дослідження, під час яких розглядалася ефективність та безпека парацетамолу для зняття 44 видів больових станів.

В результаті досліджень вчені були здивовані тим, що їм вдалося виявити. Виявляється, що одноразовий або багаторазовий прийом стандартної дози популярного препарату (0,5 – 1 г) діє лише на 4 види болю – при остеоартрозі колінного та стегнового суглобів, відновленні після трепанації черепа, болях у ділянці тазу, у тому числі післяпологового та головного. біль напруги.

"Незважаючи на широке застосування парацетамолу, його ефективність у полегшенні болю доведена лише за невеликої кількості станів, а його переваги часто досить скромні", - написали вчені.

А ось для таких видів болю, при яких парацетамол споживає велику кількість людей (мігрень та головний біль на тлі застуди, а також біль у попереку) ефективність парацетамолу не доведена.

Читайте також:

Краще фенібуту та гліцину. Які продукти здатні прибрати почуття тривоги та стресу

Медики перерахували харчові звички, які можуть спровокувати рак

Лікарі назвали найхарактерніші захворювання для кожної групи крові