Життя людей насичене стресами та тривогами, а особливо зараз, коли Україна перебуває у стані війни. Але глушити таблетками свої страхи – не найкращий вихід.

На щастя, є природні заспокійливі. І це – харчові продукти. Докладніше про це інформує сайт lenta.ua.

Багато лікарів зазначають, що останнім часом багато пацієнтів скаржаться на постійне почуття голоду. Це пов'язано зі стресом, що провокує неконтрольований голод. І виявляється, цьому є наукове пояснення, а отже – методи лікування.

Медики стверджують, що стрес провокує деякі зміни в організмі людини, через що порушується харчова поведінка. Це може спостерігатися протягом як одного дня, так і певного життєвого періоду. Коли наш організм стикається з загрозою, у кров викидаються гормони стресу адреналін та кортизол, що призводить до тимчасового стрибка артеріального тиску. У нормальних умовах, коли фактор, що провокує стрес, зникає, наші тіла повертаються до норми, як і наш кров'яний тиск.

У той час як багато людей повідомляють, що їдять більше звичайного у стані стресу (також званого «гедоністичним голодом»), Фонд досліджень харчових продуктів Сабрі Улкера (SUGAV) визначив, що в результаті дослідження показало, що 30% населення їсть менше, ніж зазвичай .

Проте "чарівної пігулки" для ліквідації стресу немає. Можна розв'язати проблему підтриманням імунної системи та зниження АТ, чого можна досягти, дотримуючись здорової дієти на додаток до додаткових кроків, таких як фізичні вправи. У зв'язку з цим лікарі визначили список продуктів, які природним шляхом здатні зняти стрес:

  • Чорниця;
  • Шпинат;
  • Складні вуглеводи (цільнозерновий хліб, цільнозернові макарони або вівсянка);
  • Жирні кислоти Омега-3 (жирна риба, волоські горіхи та насіння льону);
  • Яйця;
  • Горіхи та олійні культури.

Читайте також: