Туалетний папір - один із найважливіших предметів особистої гігієни. Цей базовий предмет, без якого життя не є нормальним і звичним, проте дерматологи вважають туалетний папір дуже небезпечним для здоров'я.

Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Будь-який туалетний папір стає небезпечним, якщо до його складу входять віддушки, консерванти та зволожуючі засоби. Все це може спровокувати алергію.

Ще більшу небезпеку становить вологий туалетний папір, який якраз набирає неймовірної популярності. Такий папір, на думку дерматологів, може бути насичений консервантами та ароматизаторами, які здатні викликати алергічну реакцію. Іноді алергія може викликати пухирі, що кровоточать.

Особливо небезпечний такий папір для анальної області. У парі з теплом, волога може спровокувати парниковий ефект, і чутлива область почне пріти.

Для тих, хто страждає на геморой, вологий туалетний папір становить особливу небезпеку. Лікарі вважають, що таким людям варто зовсім відмовитися від паперу та митися теплою водою без мила та інтимних засобів гігієни. А якщо можливості використовувати душ або біде немає, тоді туалетний папір слід змочити теплою водою і протерти місце "ураження".

Читайте також:

Краще відмовтеся: названі приховані небезпеки ароматизованого туалетного паперу