Українцям повідомили про те, що популярні гриби печериці можуть завдати серйозної шкоди людському здоров'ю. Справа в тому, що є магазинні гриби, які не можна їсти. Саме тому експерти вирішили назвати небезпечні ознаки того, що гриби є небезпечними.

У першу чергу потрібно сказати про те, що зберігання будь-яких продуктів у холодильнику не говорить про те, що термін їхньої придатності вічний.

Через те, що гриби є досить важкою їжею для організму людини, потрібно бути максимально обережними, щоб не завдати собі шкоди.

Якщо ви любитель печериць, що фахівці рекомендують звернути увагу на запах самого граба. Очевидно, що свіжі гриби мають грибний запах, який легко відчути. Однак якщо від печериць пахне підвалом чи вогкістю, то це говорить про те, що вони зіпсовані.

Також якщо на капелюсі гриба з'явився наліт, це означає, що він зіпсований. Сюди ж можна віднести і ту ознаку, коли на капелюсі печериці є блиск.

Плями і цятки на грибах теж означають, що їх краще позбутися.

Важливо розуміти, що свіжий гриб – твердий та пружний. Щоб перевірити його свіжість, потрібно його надламати та подивитися яким він кольором усередині. Якщо колір білий – все добре, якщо колір темний, то гриб краще не їсти.

Читайте також:

Нічний дожор, усім вийти із сутінку! Список продуктів, які можна споживати серед ночі без шкоди для організму

Час робити запаси: які продукти подорожчають відразу після Нового року та Різдва

Якщо нема на чому готувати під час відключення світла: які продукти викликають ботулізм