Поточний 2022 показав українцям, що епідемія коронавірусу - це найменше зло. Тому що та зараза, яка посилено б'є по нашому психічному і фізичному добробуті, не можна знищити хорошим імунітетом або якісною вакциною.

Однак пандемія коронавірусу продовжується, а отже необхідно застосовувати превентивні мери, щоб запобігти подальшому поширенню вірусу. І тут не тільки чотири позиції, з яких готуватиметься напад на імунітет, їх набагато більше.

Але Міністерство охорони здоров'я продовжує працювати на благо громадян України. Повідомляється, що 23 області до 4 листопада отримають 196 тисяч вакцин від кору, паротиту та краснухи. Докладніше про це інформує УНІАН.

Повідомляється, що також до регіонів також відправили вакцини Comirnaty (Pfizer) від коронавірусу COVID-19 та препарати від дифтерії та правця.

"Фактично, кожна область отримає одразу три вакцини" , - зазначили у відомстві.

У МОЗ попередили про заразність кору - 9 із 10 людей, нещеплених від кору, після контакту з інфікованими заразяться.

Перше щеплення від кору, паротиту та краснухи роблять дітям віком 12 місяців, а друге – у 6 років. Вперше дітей прищеплюють від дифтерії та правця у віці 2 місяці.

В Україні щепитися вакциною від коронавірусу Comirnaty можуть діти віком від 12 років, якщо у них є обов'язкові щеплення.

Читайте також:

Звичайну печію можна сплутати із серцевим нападом: як розпізнати лихо

Як визначити по людині, що вона стала прихованим алкоголіком: прості способи

Якщо важко заснути після повітряної тривоги: як подолати безсоння