Випадання волосся – це природний процес, пов'язаний із оновленням покривів. У середньому людина щодня втрачає 50-100 волосинок. Але бувають випадки, коли їх кількість стає набагато більшою.

Причини випадання волосся

Якщо волосся стало випадати сильніше звичайного, причиною можуть бути такі стани:

Гормональні зміни. Під час вагітності жінки помічають збільшення об'єму волосся. Це з жіночим статевим гормоном естрогеном, рівень якого у період підвищується. А ось чоловічий статевий гормон андроген не сприяє цьому. Тому за підвищення його рівня можна спостерігати процес активного випадання волосся. Привести до гормональних змін може й стрес. Також на стан волосся впливає щитовидна залоза. Якщо орган дає збій, волоски можуть випадати сильніше звичайного.

Дія на організм шкідливих хімічних чи радіоактивних речовин. Облисіння часто супроводжує хіміотерапію під час лікування злоякісних утворень.

Дефіцит вітамінів . До цього можуть призвести різні дієти та незбалансоване харчування. Зупинити процес допоможе правильний раціон із достатньою кількістю овочів, фруктів, білкових продуктів. Якщо можливості повноцінно харчуватися немає, важливо приймати аптечні вітамінно-мінеральні комплекси чи харчові добавки.

Неправильний догляд. Такі випробування, як щоденне сушіння феном або вирівнювання праскою, часте фарбування та знебарвлення, хімічна завивка волосся може не витримати. В результаті вони стають ламкими та слабкими.

Ослаблений імунітет та перенесені захворювання. До недуг, які можуть спровокувати випадання волосся, належать патології ШКТ, аутоімунні захворювання, постковидний синдром. Останнім часом медики стали часто чути скарги на випадання волосся від людей, які нещодавно перенесли COVID-19, пов'язуючи це з аутоімунною реакцією на коронавірус.

Після проведення огляду, необхідних аналізів і збору інформації лікар індивідуально для кожного пацієнта призначає відповідне лікування, яке може складатися з одного чи всіх методів: мезотерапія, лазерна стимуляція, плазмотерапія, світлодіодна терапія, кріотерапія, застосування місцевих препаратів, що поліпшують кровообіг, приймання вітамінів і мінералів, пересадження волосся.

Читайте також:

Щоб не обвисали груди і не висів живіт: від яких продуктів треба відмовитись. Список

"Зовсім маленький": названо причини чоловічої імпотенції. Як цього уникнути

Чому потрібно їсти біле насіння і в чому його користь