Люди звикли, що вживання овочів та фруктів – це насамперед про здоров'я. Багато продуктів рослинного походження здатні знизити ризик розвитку багатьох захворювань, пов'язаних із способом життя.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНаприклад, насіння гарбуза, споживання якого сприяє зниженню ризику розвитку ожиріння, цукрового діабету, серцево-судинних захворювань та загальної смертності, поліпшенню стану шкіри та волосся, зменшенню маси тіла та підвищення імунітету. Докладніше про це інформує сайт apteka.ua.
Вчені визначили, що біле насіння є відмінним джерелом магнію, який відіграє важливу роль у більш ніж 300 ферментативних реакціях в організмі, включаючи метаболізм і синтез жирних кислот та білків, бере участь у передачі нервово-м'язових імпульсів.
Зазвичай дефіцит магнію зустрічається в осіб похилого віку та пов'язаний з інсулінорезистентністю, метаболічним синдромом, ішемічною хворобою серця та остеопорозом. Елемент дуже важливий для формування кісткової тканини, а отже, дуже корисний при проблемах із суглобами. Вчені довели, що високий рівень магнію сприяє збільшенню щільності кісткової тканини та може допомогти у зниженні ризику розвитку остеопорозу у жінок під час постменопаузи.
Крім цього, біле насіння має велику кількість омега-3 і омега-6 жирними кислотами, антиоксидантами і клітковиною. Це необхідна комбінація для здоров'я серцево-судинної системи та печінки.
Ще гарбузове насіння багате на амінокислоту триптофану, яка допомагає боротися з хронічним безсонням.
У білих насінинах багато цинку, який незамінний за підтримки імунної системи та для профілактики патологій матки.
Читайте також:
Як відрізнити підроблений мед від сьогодення: прості хитрощі
Названий фрукт, який може вберегти від інсультів та раку
Названі найкорисніші осінні ягоди: що покращить потенцію та що зніме депресію