Зовнішній вигляд залежить від харчування. Шкідлива їжа провокує проблеми зі шкірою, зайву вагу, а також може стимулювати розвиток різних захворювань із внутрішніми органами.

Нутриціологи склали список продуктів, які не можна споживати, щоб зберегти молодість та здоров'я тіла. Детальніше про це інформує РБК-Україна.

Йогурти з різними добавками

У таких йогуртах дуже багато цукру та шкідливих барвників. Краще замінити на грецький чи натуральний йогурт.

Солодкі газовані напої

Солодкі напої є основною причиною поширеного ожиріння людей. Також у кольорових напоях багато канцерогенів, а це навіть може призвести до раку.

Смажене м'ясо та бекон

Це кінцеві продукти глікування (КПГ), через які швидше відбувається старіння, розвиток або ускладнення багатьох дегенеративних захворювань, таких як діабет, атеросклероз, хронічна хвороба нирок і хвороба Альцгеймер. А в 100 г смаженого бекону міститься понад 97 тисяч одиниць КПГ, а організм без шкоди може переробити приблизно 15 тисяч на день

Соєвий та сирний соус, маргарин

У них великий надлишок солі та цукру, а також це кінцеві продукти глікування.

Ковбаса

Такі продукти насичені жирами та сіллю, часто у фарш додають нітрати, щоб до м'яса не прив'язалася інфекція, наприклад, клостридії, які провокують ботулізм.

Чіпси

В них все шкідливе: сіль, цукор, жир, борошно, крохмаль, маса будь-яких підсилювачів смаку, ароматизаторів, емульгаторів. Це вуглеводи швидкого засвоєння, високий глікемічний індекс, високе глікемічне навантаження і, відповідно, підвищений рівень глюкози в крові, а це вже загрожує діабетом.

Білий хліб

Він містить прості вуглеводи та клітковину. Краще замінити на чорний хліб із висівками.

Консервовані фрукти

Це цукор та консерванти, які є поганою заміною сезонним фруктам.

Алкогольні та слабоалкогольні напої

Будь-який алкоголь - шкідливий, а в коктейлях забагато цукру, що ще шкідливіше.

Читайте також:

Названий продукт, який допоможе знизити тиск без таблеток

Ви навіть не здогадувалися: який чай може спровокувати розвиток раку

Чому чорний хліб корисніший для здоров'я, ніж білий: що потрібно знати