Позбутися хропіння теж буває не простим викликом. Однак якщо людина ні в яку не хоче звертатися за допомогою до фахівців, можна спробувати домашні методи, які можуть допомогти позбавитися незручностей.

Про це інформує apteka24.ua.

Лікарі стверджують, що хропіння може свідчити про наявність деяких захворювань. 75% людей, які хропуть, страждають на обструктивне апное уві сні (коли дихання переривається на короткі періоди), а це, у свою чергу, збільшує ризик розвитку серцевих захворювань.

Медикаментозне лікування лікарі призначають лише тоді, коли доведено, що хропіння провокує апное уві сні. А ось за більш легких форм можна спробувати зменшити хропіння і поліпшити сон за допомогою народних засобів:

  1. М'ята та пажитник — чудові домашні засоби проти хропіння, викликаного проблемами травлення. Потрібно заварювати в чашку та пити згідно з інструкцією.
  2. Оливкова олія та мед мають протизапальні властивості, які допомагають полегшити закупорку дихальних шляхів та зменшити набряк. Мед можна розсмоктувати на ніч, а оливкову олію капати у ніс.
  3. Куркума має антибіотичні та антисептичні властивості, які допомагають вилікувати запалення, полегшити дихання та хропіння. Приправу можна скласти в мішечок тканини і покласти біля подушки.
  4. Евкаліптова олія — один із найефективніших засобів від хропіння. Це також допоможе боротися із закладеністю у грудях та очистити носові ходи. Потрібно капати у ніс.
  5. Часник запобігає скупченню слизу в носових ходах і зменшує хропіння. Краще використовувати часниковий порошок, який має менш різкий запах. Використовувати як куркуму, в мішечок і під подушку.

Читайте також: