Експерти провели ряд досліджень, в ході який вдалося з'ясувати, що вживання одного натурального інгредієнта дозволяє зберегти пам'ять і захистити мозок людини, знизити ризик виникнення і розвитку деменції, а також є профілактикою від хвороби Альцгеймера. На сьогоднішній день медики все ще не знайшли ліки проти хвороби Альцгеймера.

Про це повідомляється в матеріалі Express.

В даний час у всьому світі близько 55 мільйонів людей страждають деменцією, але формально цей діагноз був поставлений лише чверті. Таке відбувається через те, що багато людей вважають свої симптоми як неминучий наслідок старіння.

За словами експертів, з'ясувалося, що одна спеція може зіграти захисну функцію і запобігти погіршенню когнітивних функцій. Ця спеція-протизапальний продукт-листя каррі. Каррі широко використовується в деяких країнах світу в приготуванні різних страв.

Карі-приправа з суміші прянощів на основі кореня куркуми. Багато хто вважає, що батьківщиною цієї приправи є Індія, але зараз приправа популярна в багатьох країнах світу. У куркуми досить сильний запах. Смак куркуми слабкий і невиразний, через що до цієї приправі часто додають деякі інші компоненти.

За словами експертів, спеція куркума сприяє зміцненню нейронних зв'язків в головному мозку. Крім цього, доказів того, що листя каррі можуть захистити від хвороби Альцгеймера, досить.

Відомо, що завдяки потужним антиоксидантам трави, ця приправа вважається відмінним кандидатом для лікування хвороби Альцгеймера, а також деяких інших хвороб-раку і хвороби серця. Все це вдалося з'ясувати в ході дослідження, результати якого були опубліковані в Journal of Biological Chemistry. У рамках цього дослідження вчені вивчали дію порошку каррі, вводячи його мишам.

Вчені з'ясували, що у гризунів, які вживали цю спецію, в мозку був виявлений низький рівень бляшок – одна з відмінних ознак хвороби Альцгеймера.

Раніше "Hyser" повідомляв, що експерти назвали напої, які можуть спровокувати розвиток раку кишечника.

Наш портал писав, що медики назвали продукти, які знижують тиск.

Крім цього, названий овоч, який може посилити імунітет людини.

Нагадаємо, що медики розповіли, які продукти варто прибрати з раціону людям з третьою групою крові.