Погодьтеся, що густі і розкішне волосся споконвіку є невід'ємним елементом жіночої краси. Ось тільки в умовах нинішньої екології та хаотичному харчуванні, у багатьох з волоссям проблема. І правда, багато людей в сучасному світі скаржаться, що їх волосся січеться, тьмяніють і випадають.

За статистикою, випадання волосся-це проблема в більшості випадків "чоловіча", проте до лікаря-трихолога, в основному, звертаються жінки.

При цьому, не всяке випадання волосся можна вважати патологією і робити з цього проблему. Так, випадання волосся є абсолютно нормальним фізіологічним явищем, адже волосяний покрив і шкіра голови повинна постійно оновлюватися і нормою вважається, якщо людина в добу втрачає від 50 до 100 волосинок.

Коли ж число втрат стає помітно вище, то доводиться говорити про патологічному випаданні, яке може бути тривожним дзвіночком і проявом різних порушень в організмі і захворювань. І в першу чергу потрібно звернути увагу на харчування, зокрема на вживання алкоголю, адже він сприяє позбавленню від життєво важливих поживних речовин.

Так, саме надмірне вживання алкоголю знижує рівень цинку, який впливає на ріст і об'єм волосся, пише ГолосUA. До того ж алкоголь може негативно позначитися на здоров'ї організму в цілому.

Лікарі-трихологи рекомендують як чоловікам, так і жінкам не вживати більше 14 одиниць алкоголю в тиждень.

"Одна одиниця дорівнює 10 мл або 8 г чистого спирту, що приблизно відповідає кількості алкоголю, який середній дорослий може переробити за годину", - йдеться в дослідженні.

Крім того, поліпшити загальний стан волосся допоможе вживання великої кількості води.

Відзначимо, що зупинити випадання волосся допоможуть натуральні засоби, які стимулюють кровообіг і зміцнюють локони. Потрібно втирати в шкіру голови настоянку пекучого перцю, реп'яхову або касторове масло. Біоактивні компоненти рослин можуть зупинити випадання і зміцнити цибулини.

Раніше "Hyser" повідомляв, в Україні змінюються правила продажу антибіотиків.

Наш портал писав, що медики назвали продукти, які можуть знизити тиск.

Також один відомий овоч може значно посилити імунітет людини.

Нагадаємо, що медики розповіли, які продукти варто прибрати з раціону людям з третьою групою крові.