Питання стосовно бустерної вакцини від коронавірусної інфекції в Україні серед медпрацівників та людей з групи ризику вирішено.

Про це повідомив лікар-епідеміолог Андрій Александрін в ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами медика, питання вже вирішене стосовно медпрацівників і людей з груп ризику. Що стосується населення, то питання залишається спірним в силу низького охоплення.

"З приводу бустерної дози, наскільки я знаю, вже питання вирішене. Принаймні, це стосується медичних працівників та груп ризику. По загальному населенню це питання дійсно ще спірне, тому що дуже низьке охоплення, і груп ризику теж", - сказав лікар.

Александрін вважає, що зараз всім бажаючим отримати вакцину проти ковіду необхідно надавати таку можливість, адже в країні ще актуальна проблема з "антивакцинаторами".

"За період COVID-19 ми побачили значне зниження вакцинації - особливо дитячого населення - це кір, краснуха, бронхіт і т.д.", - додав Александрін.

До слова, за словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, в Україні більше не планується введення тотальних локдаунів. Він заявив, що бізнес зможе працювати в "червоних" зонах карантину за умови 100% вакцинації працівників.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото: kmu.gov.ua
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото: kmu.gov.ua
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото: kmu.gov.ua

Відзначимо, що всі регіони країни знаходяться в "жовтій" зоні.

Адаптивний карантин в Україні уряд продовжив до 31 Березня 2022 року.

Раніше Hyser писав про те, що штам "Омікрон" дістався до Києва.

Також Hyser повідомляв, як пройде Новий рік в дитсадках і школах.

Нагадаємо, що стало відомо про видачу "живих" карток грошима.