Мандарин є символом Нового року і основним фруктом на новорічному столі. В українців він користується попитом, тому скуповується кілограмами.

Але не всі мандарини бувають якісними, пише "РБК-Україна". Перед святами легко зустріти неякісний товар.

Український ринок багатий різними сортами цитрусових з багатьох південних країн. Серед найпопулярніших - клементин, сацума, міннеолас і багато інших.

Найсолодшими і без кісточок є сацума і клементин. Ці види мандарин зберігаються довше. А звичайний мандарин має більш світлу шкірку і найчастіше у нього кислий присмак або кисло-солодкий.

Мандарин. Фото: скріншот YouTube
Мандарин. Фото: скріншот YouTube

Як тільки плід зривають з дерева, він тут же починає втрачати свій сік. Таким чином вага його зменшується.

Якщо приходите в магазин і купуєте цілий пакет мандарин, але їх вага не досягає і одного кілограма, то швидше за все, цей цитрус лежить давно і в ньому майже не залишилося нектару.

Таким чином легко перевірити, чи свіжий фрукт. Якщо ви візьмете мандарин в руку і його вага буде важкою, то він свіжий. Якщо легкий, то лежить давно. Шкірочка у мандарина повинна бути твердою і пружною. Тонка скоринка говорить про те, що фрукт вже почав втрачати свою соковитість.

Місце зриву мандарина з дерева має бути білим і м'яким. Якщо там є коричневі плями, то мандарин вже почав підсихати. Також важливо звертати увагу на листя на мандаринах, якщо такі є. Зелені і м'які говорять про те, що вони свіжі, а ось сухі і жовті зовсім навпаки.

Раніше Hyser писав про те, що ціни на які товари злетять найбільше перед Новим роком.

Також Hyser повідомляв, що українські супермаркети масово розводять покупців.

Нагадавши, цей популярний фрукт руйнує зуби і викликає анафілактичний шок.