В Україні спостерігається спад народжуваності. Крім цього, в наступному році будуть закриті близько 70 пологових відділень по всій нашій країні. Планується закриття пологових відділень, де народжується менше 150 діти на рік.

Про це йдеться в матеріалі "ТСН".

Наступного року набуває чинності нова норма національної служби здоров'я. Згідно з нововведенням, продовжувати функціонувати будуть тільки ті пологові відділення, де на світ з'являються понад 150 дітей на рік. Передбачається, що такі заходи дозволять зменшити смертність серед новонароджених. На жаль, через відсутність великої кількості пологів, у медиків немає достатньої практики і досвіду.

За словами голови Асоціації Неанатологів Тетяни Знаменської, через нестачу необхідної практики і досвіду у медиків спостерігається безліч помилок професійного характеру.

Знаменська вважає, що необхідно залишати пологові відділення в регіонах, де приймають 300 пологів і більше на рік".

За її словами, на даний момент в Україні цим вимогам не відповідають 70 пологових відділень. Крім цього, з цих 70 пологових відділень лише 30 відділень де приймають 50 пологів на рік.

Знаменська зазначила, що мова йде про пологові відділення в лікарнях, а не про пологові будинки.

За словами директора Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елли Лібанової, на сьогоднішній день найсерйозніший фактор бідності в Україні – народження другої дитини.

Згідно з даними статистики, народжуваність в Україні продовжує знижуватися вже протягом тривалого часу. Якщо така ситуація буде продовжуватися і далі, то Україна може поставити новий антирекорд щодо народжуваності останніх 30-ти років. Населення нашої країни продовжує скорочуватися з 1990-го року.

У Держстаті заявили, що останній раз приріст населення фіксувався в Україні ще за часів Радянського Союзу – в 1990-му році. Однак, з 1990-го року цей показник постійно скорочується.

За даними статистики, найгірша народжуваність за останні 30 років фіксувалася в 2020-му році – на світ з'явилося 293 457 немовлят. Дивлячись на поточну динаміку, 2021 рік може встановити новий антирекорд.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українським дітям планують видавати "економічні паспорти": хто може їх отримати.

Наш портал також писав, що батьків попереджають про небезпечну гру для дітей, яку нещодавно запустили в TikTok.

Нагадаємо, що стало відомо, як відзначатимуть Новий рік у дитячих садках та школах України.