У мережі розмістили досить цікаву інформацію, в якій йдеться про продукти харчування. Є інформація про те, що є чимало продуктів, які небажано їсти в холодну пору року.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «РБК-Україна»

Стало відомо, що під час морозів можна легко нашкодити своєму організму. Дуже часто це відбувається через те, що людина просто хоче зігрітися або вгамувати голод. Однак потрібно розуміти, що є продукти, які краще не вживати в холодній температурі.

Продукти в холодильнику. Фото: скріншот YouTube-відео
Продукти в холодильнику. Фото: скріншот YouTube-відео

На морозі не можна їсти мед. Незважаючи на те, що він дуже корисний для організму, від нього краще відмовитися в зимовий час. Якщо ви з'їсте ложку меду в домашніх умовах, а потім вийдете на вулицю, це може викликати біль в горлі або застуду, так як перепад температури має сильне значення.

Мед. Фото: t1.ua
Мед. Фото: t1.ua

Імбир також краще не вживати перед тим, як ви будете виходити на вулицю взимку.

Имбирь от простуды
Имбирь от простуды

Такі прянощі, як гвоздика, кориця, мускатний горіх, аніс і перець краще відкласти в сторону. Ці прянощі дають сильний зігріваючий ефект і при виході на мороз, людина може застудитися.

Корица
Корица

Варто приділити особливу увагу апельсину і соку з апельсинів. В даному випадку цей фрукт не зігріває, а навпаки, охолоджує організм людини. Апельсини краще їсти в теплому приміщенні.

Апельсиновий сік. Фото: скріншот YouTube-відео
Апельсиновий сік. Фото: скріншот YouTube-відео

Ходить дуже багато чуток, що міцний алкоголь допоможе зігрітися на холоді. Цей ефект буде тривати не довго, а через короткий час розширені судини від випитого міцного напою почнуть звужуватися. Це може змінити тепло у вашому тілі на озноб. Що найцікавіше, що при випитому алкоголі на морозі, людина думає, що їй тепло, але насправді це далеко не так.

Горячие алкогольные коктейли
Горячие алкогольные коктейли
Горячие алкогольные коктейли

Нагадаємо, що українцям назвали найшкідливішу закуску.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли про кашу, яка труїть організм.

Також портал "Hyser" писав, що лікарі попередили про шкоду сухофруктів.