Апельсин є одними з найпопулярніших цитрусових, які можна знайти на прилавках магазинів і на ринках круглий рік. Однак, надмірне вживання апельсина може негативно позначитися на стані здоров'я людини.

Про це заявила нутриціолог Юрія Половинська, повідомляє РИА Новости.

Нутрицолог відповіла на одне з найбільш поширених запитань: чи всі можуть вживати апельсини без обмеження?

За словами фахівця, в апельсинах міститься багато корисних речовин, але також вони є сильним алергеном. Лікарі рекомендують не давати апельсин діткам до року. Чи не алергіки можуть пробувати цей фрукт після року. Якщо ваша дитина схильна до алергії, то апельсин краще внести в його раціон не раніше трьох років.

Надмірне вживання цих фруктів у величезних кількостях може спровокувати алергічні реакції, іноді у людини навіть може трапитися анафілактичний шок.

Крім цього, якщо у людини є проблеми шлунково-кишковим трактом, то необхідно дуже обережно вживати цей фрукт натщесерце.

Відомо, що апельсин має високу кислотність. Це може зашкодити зубній емалі, яка може почати руйнуватися. Якщо ви любите пити апельсиновий сік, то пийте його через трубочку або відразу після цього почистіть зуби.

Але не варто забувати, що апельсини – джерело корисних речовин. В апельсині містяться вітаміни А, В1, В2, РР і вітаміну С. 100 г м'якоті апельсина містить добову норму споживання вітаміну С.

Також в апельсині містяться і флавоноїди. Ці речовини беруть участь в регулюванні росту організму людини і надають антиоксидантну дію.

Якщо ви будете вживати половинку апельсина під час застуди, то слабкість і розбитість почнуть поступово пропадати, і ви швидше видужаєте.

Згідно зі статистикою, запах апельсина знаходиться на третьому місці серед найпопулярніших ароматів в світі. Апельсин поступився лише запахів шоколаду і ванілі.

Пам'ятайте, що будь-яке надмірне вживання будь-якого фрукта або овоча може нашкодити вашому здоров'ю, тому стежте за своїм харчуванням.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українців попередили про різке подорожчання мандаринів.

Наш портал писав, що медики розповіли, який сік допоможе при високому тиску.

Нагадаємо, що мандарини можуть "роз'їдати" шлунок.