Ніхто не стане сперечатися, що на Новий рік кожна господиня намагається здивувати як сім'ю, так і гостей і піднести їм красиві і неймовірно смачні святкові частування, які запам'ятаються надовго. При цьому травна система сподівається, що Святкова їжа буде легко засвоюватися і не призведе до болісного відчуття тяжкості в животі. Ось і доведеться від дечого відмовитися.

За часів СРСР шпроти в маслі були дефіцитним товаром, тому їх смак у багатьох залишився в пам'яті, нагадуючи про прихід Нового року. Зрозуміло, що про небезпеку всередині рибних консервів ніхто не замислювався і лише зараз з'явилася інформація про те, що, відкриваючи банку шпрот, ми всі наражаємо на небезпеку себе і своїх близьких.

Так, стало відомо, що улюблені всіма шпроти дуже шкідливі для здоров'я. Про це заявила Нутриціолог Анна Четверикова, пишуть росЗМІ.

Виявляється, при поєднанні термообробки продукту і обробки його деревним димом, в шпротах утворюється бензапірен, який вважається найсильнішим канцерогеном. Більш того, він не просто не виводиться з організму і має властивість накопичуватися, але і "чинить негативний вплив на геном клітини", що провокує в результаті онкологію.

За заявою лікарів, бензапірен утворюється при згорянні деревної смоли і є високотоксичним і небезпечним для людини навіть в малій концентрації.

"Ця речовина відноситься до отрут першої категорії, ця отрута дуже небезпечна. Його концентрації в їжі повинні бути мінімальні. ГОСТ допускає не більше 0,001 грама на кілограм їжі. Тобто це взагалі нікчемна кількість, більше якої бути не повинно", - стверджують вони.

Крім того, Анна Четверикова нагадала, що у шпрот дуже висока калорійність - 363 ккал на 100 грамів, жирів - 32,4, а білків - 17,4.

ДО РЕЧІ, пам'ятайте, що улюблена народна закуска, разом з алкоголем наносять подвійний удар по печінці.

Раніше Hyser писав про те, які продукти здатні привести до серцевих захворювань.

Також Hyser повідомляв, що названий овоч, який знижує ризик інсульту.

Нагадавши, як позбутися від печії.