Нутриціолог Катерина Муравська розповіла, які продукти харчування найкраще не поєднувати між собою, щоб не нашкодити своєму здоров'ю.

Про це вона розповіла РІА Новини, повідомляє інформаційне агентство "Пенза-прес".

Муравська зазначила, що варто більше приділяти увагу своєму раціону і виключати з нього ті продукти, які не можуть негативно позначитися на стані вашого здоров'я. Вона настійно рекомендує не поєднувати крохмаль з білком, особливо тваринного походження. За її словами, також не варто комбінувати ці нутрієнти з молоком і кисломолочними продуктами, цукром і будь-якими фруктами. Це може принести більше шкоди, ніж користі для вашого організму.

Муравська заявила, що популярні страви з картоплі з м'ясом і каша на молоці також можуть спровокувати проблеми з травленням. Справа в тому, що ці продукти перетравлюються з різною швидкістю. Для засвоєння кожного продукту необхідні різні ферменти, а шлунковий сік для перетравлення неоднакової їжі виділяється по-різному. Зокрема, для переробки білка необхідна кисле середовище, а для переробки вуглеводів – лужне середовище.

За її словами, коли людина вживає несумісні продукти, то організм змушений витрачати набагато більше енергії на переробку їжі. Все це може негативно позначитися на роботі кишечника, а іноді і навіть повністю її порушити.

Якщо порушується нормальна робота кишечника, то їжа перестає засвоюватися, припиняється розщеплення, не всмоктуються корисні речовини. Все це може спровокувати утворення токсин, які отруюють організм і стають причиною різних захворювань.

Якщо ви хочете, щоб ваша травна система працювала нормально і без будь-яких збоїв, то краще не вживати несумісні продукти харчування. Крім цього, можна звернутися за консультацією до нутриціолога, який підбере ваш правильний і збалансований раціон харчування, який буде містити всі необхідні поживні речовини для організму.

Раніше "Hyser" повідомляв, що експерти назвали найкорисніший молочний продукт.

Наш портал писав, що медики розповіли про продукти, які знижують тиск.

Також один відомий овоч може значно посилити імунітет людини.

Нагадаємо, що медики розповіли, які продукти варто прибрати з раціону людям з третьою групою крові.