Хліб є продуктом № 1 на столі будь-якої сім'ї. Для багатьох з нас, якщо в будинку немає хліба-катастрофа, їсти нічого. Мало хто замислюється про те, скільки хліба або хлібобулочних виробів він вживає протягом дня. Однак, іноді хліб може завдати шкоди вашому здоров'ю. Особливо важливо стежити за споживання хліба літнім людям.

Про це йдеться в матеріалі "Народних новин".

Однак, чи ставили ви собі коли-небудь наступні питання:

  • Чи корисний хліб для здоров'я людини, а якщо так - то який саме хліб?
  • Яка кількість хліба корисно для організму людини, а яка кількість хліба може негативно позначитися на здоров'ї?
  • Який хліб найкраще вживати - свіжий, паруючий або вчорашній?
  • Коли хліб може стати ворогом для здоров'я людини?

Дієтолог Маріят Мухіна заявила, що хліб, каші, крупи і зернові відносяться до продуктів, в яких міститься високий глікемічний індекс. Ці продукти харчування можуть нашкодити здоров'ю літніх людей. Зокрема, може зрости показник інсулінорезистентності, з'явитися зайві кілограми і навіть виникнути діабет.

За її словами, деякі крупи можуть містити лігнани-отрути рослинного походження.Вона додала, що навіть у вівсяній каші міститься хітинова кислота.

Дієтолог підкреслює, що літні люди можуть без побоювання вживати хліб і кашу, якщо тільки у них ідеальна вага і спостерігаються хороші показники вуглеводного обміну та інсулінорезистентності.

За її словами, літнім людям слід урізноманітнити свій раціон і включити в нього натуральні продукти, але також необхідно не перестаратися і дотримуватися потрібний баланс. За її словами, можна вживати сир, м'ясо і яйця, так як ці продукти містять правильний баланс потрібних жирів, білків і вуглеводів. Крім цього, в раціон можна додати і деякі субпродукти.

Дієтолог зазначила, що у з віком у людей погіршується регенерація різних тканин, особливо у літніх. Тому людям даної вікової групи рекомендується вживати страви, які містять необхідні жири, білки і вуглеводи.

За її словами, для того, щоб людина розуміла, які продукти їй можна або не можна вживати, слід здати відповідний аналіз на приховану харчову непереносимість. Це дозволить підібрати потрібний раціон харчування, який буде містити продукти, які принесуть велику користь для здоров'я людини.

Раніше "Hyser" повідомляв, що в Україні напередодні новорічних свят подорожчали деякі продукти.

Наш портал писав, що наступного року в Україні очікується різке подорожчання хліба та хлібобулочних виробів.

Нагадаємо, що стало відомо, ціни на які продукти в Україні злетять вгору.