За статистикою, інсульт є третьою за частотою причиною смерті в більшості розвинених країн світу, а також провідною причиною інвалідності. Як правило, пізньої осені і ранньою весною люди часто не помічають підвищення тиску і не вживають ніяких заходів для його врегулювання. Але ж для цього є простий спосіб.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, для запобігання ризиків розвитку захворювання серцево-судинної системи дієтологи в усьому світі рекомендують звернути увагу на батат, або як в народі називають цей овоч, "солодку картоплю". Виявляється, цей вкусний овоч, що вживається в помірних кількостях, може знизити ризик розвитку інсульту до 24%, пишуть росЗМІ.
Так, британський лікар-дієтолог Сара пфлуградт заявила, що підтримувати здоровий кров'яний тиск, що є провідним фактором ризику виникнення інсульту, в першу чергу здатні продукти з високим вмістом калію.
Вся справа в тому, що калій – це електроліт, необхідний для підтримки балансу рідини в організмі і бере участь в регуляції артеріального тиску.
До таких "корисним" калієвмісних продуктів відносяться банани, помідори, чорнослив, диня, соєві боби, а також солодкий (батат) і звичайна картопля. Все, що потрібно, - це додаткові дві-три порції фруктів або овочів в день.
До речі, продукти, багаті магнієм, такі як шпинат, також знижують ризик інсульту.
Раніше Hyser писав про те, що названий напій, що знижує тиск.
Також Hyser повідомляв, що лікарі назвали сніданок для гормонального балансу.
Нагадаємо, що названий найкорисніший для печінки фрукт.