За статистикою, інсульт є третьою за частотою причиною смерті в більшості розвинених країн світу, а також провідною причиною інвалідності. Як правило, пізньої осені і ранньою весною люди часто не помічають підвищення тиску і не вживають ніяких заходів для його врегулювання. Але ж для цього є простий спосіб.

Так, для запобігання ризиків розвитку захворювання серцево-судинної системи дієтологи в усьому світі рекомендують звернути увагу на батат, або як в народі називають цей овоч, "солодку картоплю". Виявляється, цей вкусний овоч, що вживається в помірних кількостях, може знизити ризик розвитку інсульту до 24%, пишуть росЗМІ.

Симптомы инфаркта
Симптомы инфаркта
Симптомы инфаркта

Так, британський лікар-дієтолог Сара пфлуградт заявила, що підтримувати здоровий кров'яний тиск, що є провідним фактором ризику виникнення інсульту, в першу чергу здатні продукти з високим вмістом калію.

Вся справа в тому, що калій – це електроліт, необхідний для підтримки балансу рідини в організмі і бере участь в регуляції артеріального тиску.

До таких "корисним" калієвмісних продуктів відносяться банани, помідори, чорнослив, диня, соєві боби, а також солодкий (батат) і звичайна картопля. Все, що потрібно, - це додаткові дві-три порції фруктів або овочів в день.

Люди, чия дієта містить багато цих продуктів, з меншою ймовірністю страждають інсультом, ніж ті, хто отримує мало мінералів, заявила Пфлуградт посилаючись на нове дослідження шведських вчених. Вони проаналізували результати тестування понад 200 000 людей середнього та похилого віку і таким чином виявили взаємозв'язок між споживанням калію і кров'яним тиском.

До речі, продукти, багаті магнієм, такі як шпинат, також знижують ризик інсульту.

Раніше Hyser писав про те, що названий напій, що знижує тиск.

Також Hyser повідомляв, що лікарі назвали сніданок для гормонального балансу.

Нагадаємо, що названий найкорисніший для печінки фрукт.