У мережі розмістили дуже несподівану інформацію про рідкісний експортний український автомобіль. Справа в тому, що понад 30 років тому на території України робили експортні Таврії, які згодом вирушали за кордон.

Цю новину оприлюднили на порталі «carakoom»

Насамперед слід сказати, що була така унікальна експортна модель Таврії, як Poch Tavria XL. Її спеціально виробляли для того, щоб відправляти на територію Франції, та не тільки.

Як відомо, дана модель вироблялася 1988 року. Вона була дуже доступною та досить якісною, саме тому її почали відправляти на експорт до країн Заходу та східної Європи. Одним із експортних автомобілів і стала модель Poch.

Не важко здогадатися, що Таврія вважалася застарілим варіантом для європейців. Це не дивно, оскільки її почали робити у 1970 році, а на конвеєр вона діставалася близько 10 років. Саме через це компанія Poch вирішила модифікувати Таврію, щоб її постачали за кордон.

Дана Таврія продавалася у Франції кілька років - з 1991 по 1993 роки. Poch Tavria XL була дещо модифікована, тому вона відрізняється від своїх "сестер".

Читайте також:

Більше схожа на іномарку: як насправді має виглядати перший ЗАЗ "Таврія"

Таким би зараз пишалися: як виглядає рідкісний позашляховик ЗАЗ "Таврія"

Ідеально підходить для села: українець зібрав незвичайний "Запорожець"

Можна знімати у «Форсажі»: у мережі показали гоночний «Запорожець», якому немає аналогів