Найближчим часом в автомобільних салонах з'явиться перший турецький кросовер під назвою TOGG. Зазначається, що машина поки що продаватиметься на території Туреччини. Загалом до кінця цього року планується випустити 20 тисяч автомобілів, після чого новинки надійдуть на ринки інших країн.

На вигляд турецький електрокросовер нагадує частково автомобілі Skoda, частково – представників азіатського автопрому.

Проте, як повідомляє Фокус, проект TOGG, який активно підтримує президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, розроблений консорціумом Automobile Enterprise Group, заснований бізнесменом Мехметом Гюрджаном Каркашем.

Що ж до технічної начинки турецького кросовера, за повідомленням виробника, автомобіль комплектуватиметься двома силовими установками – на 200 та 400 кінських сил. Запасу ходу вистачатиме на 500 кілометрів без підзарядки батареї.

Заявлена ​​ціна першого турецького кросовера становитиме від 52,700 до 84,300 доларів залежно від комплектації.

Автомобіль досягає 4,8 м у довжину при колісній базі в 2,8 м, а його дизайн розробило знамените італійське ательє Pininfarina.

Розгін до 100 км/год займає 7,6 с та 4,8 с, відповідно. Початковий варіант має запас ходу 300 км, а топовий - 500 км. Зарядити батарею на 80% у швидкому режимі можна за півгодини.

За кросовером піде седан TOGG. Далі в планах – мінівен, компактні хетчбек та кросовер. До 2030 року планують вийти на обсяги виробництва 175 000 машин щорічно.

Читайте також:

У Європі продають рідкісний український позашляховик часів СРСР. Просять 16 тисяч євро.

Занадто "горбатий": у мережі показали дуже рідкісний "Москвич" у кузові купе. Фото .

Кому доведеться міняти посвідчення водія: у МВС попередили українців .