Ще кілька десятиліть тому японський автомобіль Acura NSX був предметом заздрості, межею мрій та ознакою того, що життя її власника вдалося. В принципі, ці спорткари в ціні і донині, якщо, звичайно, вдасться знайти гідний екземпляр у відмінному стані.

Про героя цього матеріалу такого не скажеш – колись культовий Acura NSX був знайдений поліцейськими дайверами на дні річки. Причому виявили "утопленника" зовсім випадково, відпрацьовуючи орієнтування по іншому викраденому автомобілю.

Як повідомляє Фокус, це сталося в американському штаті Північна Кароліна. З'ясувалося, що втоплена машина вкрадалася ще з 90-х років. Судячи з того, що в спорткарі відсутній двигун і деякі інші важливі вузли, в ті далекі часи викрадачі машини вкрали машину, частково розібрали її і спустили в річку, щоб замостити сліди.

Як видно з фотографій, культова машина перебуває у жахливому стані. Це і зрозуміло - чотириколісний скарб провів на дні річки цілих 20 років, отримавши серйозні ушкодження. Але що цікаво: кузов автомобіля не згнив!

Більше того, вже знайшовся покупець цього раритетного екземпляра із кримінальною історією. На одному з автомобільних аукціонів якийсь користувач готовий віддати за "утопленика" 8500 доларів. Що ж, для повного відновлення цієї машини доведеться витратити чимало коштів та часу, але проект обіцяє себе окупити з огляду на те, що ця машина досі є культовою.

Acura NSX – це спортивний автомобіль, що виробляється японською компанією Honda під брендом Acura. Він був представлений у 1990 році та випускався до 2005 року. Друге покоління NSX було представлено у 2016 році і досі виробляється.

NSX оснащений гібридною силовою установкою, яка включає 3,5-літровий V6-двигун, що працює в парі з триелементним електромотором і дев'ятиступінчастою автоматичною трансмісією з двома зчепленнями. Загальна потужність системи становить понад 570 кінських сил.

NSX також має аеродинамічне кузовне оформлення, карбонову конструкцію шасі та систему повного приводу SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive), що робить його швидким та маневреним на дорогах та трасах.

Читайте також:

Добирався танком на власне весілля: як воїн ЗСУ вирвався з Бахмута до своєї нареченої. Фото.

Названо 3 речі, які притягують до будинку біду та неприємності.

За світло доведеться платити набагато більше: якими будуть нові тарифи.