Напевно, далеко не кожен автомобіліст в курсі про те, що такий український автомобіль, як Таврія, мав спортивне минуле. Справа в тому, що в 90-х роках цей автомобіль серйозно переробився і перетворився на справжній ралійний автомобіль. Так ось через роки цю Таврію почали знову повертати до життя.

Цю публікацію розмістили на автомобільному порталі «autocentre»

Ще в 70-х роках з'явилася ідея перетворити Таврію на справжнього гоночного монстра, щоб вона змогла брати участь у ралійних перегонах у групі Б.

1986 року інженери з Естонії взялися до роботи і почали робити з українського автомобіля гоночний екземпляр. Так, фахівці вирішили повністю змінити начинку цієї машини, щоб вона була в рази потужніша і швидша.

Таврія отримала двигун від ВАЗ 2106, здвоєний карбюратор та круту систему охолодження. Також було зроблено ще деякі роботи, що дало ралійній Таврії 140 кінських сил, що досить сильно вражає. Також вона отримала серйозні зміни у дизайні, що зробило її дуже брутальною та агресивною.

На превеликий жаль, цей екземпляр був розібраний в Естонії та виставлений на один із стендів. Однак через багато років її вирішили відновити та повернути назад до життя.

Читайте також:

Таким би зараз пишалися: як виглядає рідкісний позашляховик ЗАЗ "Таврія"

Створювали для молоді: як виглядала рідкісна "пляжна" Таврія

Зумери оцінять: у мережі показали рідкісний "Запорожець" кислотного кольору

Машини із паралельних світів: як виглядали невідомі прототипи "Волги". Фото