Всім автомобілістам відомо, що зимовий час найпроблемніший для їхніх автомобілів. Фахівці вирішили розповісти, навіщо досвідчені водії переводять двірники у "зимовий режим".

Цю інформацію розмістили на порталі про автомобілі.

Відомо, що взимку майже завжди двірники прилипають до скла через холод. Через це автомобіліст змушений вручну відколупувати їх від лобового скла і прибирати з них льод.

Для того щоб уникнути цієї неприємної ситуації, багато автомобілістів залишають свій автомобіль просто неба при цьому піднімають повідки двірників майже вертикально вгору. Це робиться для того, щоб вони не прилипали до скла. Однак це шкідливо для самого повідця, тому що в такому положенні пружина, що притискає його до скла, розтягується і з часом слабшає.

Саме через це українцям розповіли, як вирішити цю незручність у простий спосіб.

Є так званий «зимовий режим» для двірників. Він є у кожному сучасному легковому автомобілі. Він має спеціальні функції, які називаються ремонтним положенням щіток склоочисника. У цьому випадку вони самі встановлюються в максимально високій точці своєї траєкторії руху по лобовому склі. Якщо залишити двірники у такому положенні, то навіть після потужного снігопаду вони не прилипнуть до скла.

Читайте також:

Українцям списуватимуть кредити щодо автомобілів. Що відомо на сьогодні

Як очистити пластик у салоні вашого автомобіля: названі прості хитрощі

Готуємо автомобіль до зими: що має бути під рукою, щоб не потрапити в халепу