У мережі показали першу зібрану партію абсолютно нового покоління легендарного позашляховика УАЗ 469 2022 модельного року.

Джерело стверджує, що вже найближчим часом повинні почати серійне виробництво моделі. А вже через кілька місяців нову модель представлять офіційно.

Новий УАЗ 469 не є власною розробкою Ульяновського автомобільного заводу. Він був розроблений спільно з китайським виробником Great Wall. Зовні він схожий на оригінальний УАЗик, але спільного нічого з ним не має.

Зовні новий УАЗ 469 схожий на свого попередника. Задні ліхтарі, передні фари і решітка радіатора також схожі.

Оптика в базових моделях встановлена світлодіодна. Попрацювали виробники і над дверима - вони встановили сучасні широкі дверні прорізи, що полегшують посадку в машину. Запаску залишать на дверцятах багажника.

Це буде повноцінний рамний позашляховик, який отримав понижувальну передачу і блокування всіх трьох диференціалів. Він стане довшим - довжина колісної бази складе 2750 мм, Дорожній просвіт — 24 см, Розмір шин 265/65. Автомобіль оснастили колесами з 17-дюймовими дисками.

В його основі платформа від Haval H9. Передня підвіска - незалежна пружинна, ззаду - нерозрізний міст на пружинах. Повний привід і передня вісь, яка підключається за допомогою багатодискової муфти.

Передбачені різні їздові режими для різних дорожніх покриттів.

Авто оснащене функцією пригальмовування заднього внутрішнього по відношенню до повороту колеса, що поліпшить його маневреність і зменшить радіус розвороту. Така система поліпшить прохідність УАЗика.

Під капотом знаходиться сучасний турбомотор і 8-ступінчастий автомат потужністю 224 к.с. двигун буде поєднуватися або з 6-ступінчастою механікою, або 8-ступінчастим автоматом.

Автомобіль оснастили цифровим електронним приладовим щитком і великим тачскріном мультимедійної системи, яка підтримує інтерфейси Apple Car Play, Андроїд Авто, і має вбудовані сервіси від Яндекса.

Опцією є трьохзонний клімат-контроль, підігрів лобового скла, керма і всіх сидінь, передні сидіння з електрорегулюваннями, дзеркала з електроскладуванням, панорамний дах, салон з екошкіри і преміальна аудіосистема.

Стартова ціна авто буде починатися від 32 000 доларів в базовій комплектації. Більш дорогі можуть коштувати більше 40 000 доларів.

Раніше Hyser писав про те, які найпотужніші авто служили в Радянській Армії.

Також Hyser повідомляв, на що перетворювали італійці український ЗАЗ.

Нагадавши, як виглядав прототип першого радянського джипа.