Останнім часом надходить багато повідомлень про те, що до України дедалі частіше завозять неякісні, навіть смертельно небезпечні продукти харчування. Важливо знати, що небезпечно купувати і що робити, якщо купівля відбулася.

Наприклад, нещодавно в Україну завезли бразильські горіхи, які вже поширилися торговими мережами.

Докладніше про небезпечні горіхи інформує ТСН.

Повідомляється, що в бразильських горіхах, що експортуються з Бразилії, був виявлений підвищений рівень афлатоксинів (В1 і сумарної кількості В1, В2 і G2). Відомо, що експортером небезпечних горіхів є компанія AMENDOPERES LTDA, Brazil, а трейдером ROTTERDAM CUSTOMS SERVICES BV, Netherlands. В Україні продукт було отримано компанією ТОВ "КРІОЛІТ-Д", вул. Океанська, 4, м. Дніпро.

Відповідно до вимог закону "Про основні принципи та вимоги до безпеки та якості харчових продуктів", оператори ринку в Прикарпатті, які торгують подібною продукцією, були попереджені про необхідність вилучення цього продукту з обігу.

У Держпродспоживслужбі попросили українців у разі виявлення саме цих бразильських горіхів одразу повідомити Головне управління Держпродспоживслужби своєї області. Це допоможе уберегти життя людей від небезпеки.

Найнебезпечнішим для людини афлатоксин B1. Це гепатотропна отрута, перш за все вражає тканини печінки, аж до розвитку ракових клітин усередині органу.

Читайте також:

Збільшує ризик смерті: названо найнебезпечніший спосіб приготування кави

Є нюанс, який може коштувати життя: лікарі розповіли, які таблетки не можна ділити навпіл, а які можна

Ви все життя робили це неправильно: як правильно користуватися туалетним папером