Вишня та черешня

Вишня - один із небагатьох продуктів, в яких міститься мелатонін (гормон, що регулює добові ритми). Якщо ви погано спите, спробуйте пити перед сном склянку вишневого соку або зробити молочну смузі із замороженою вишнею.

Молоко та йогурт

Продукти з коров'ячого молока - чудове джерело кальцію, а крім того, в молочних продуктах міститься амінокислота триптофан, яка потрібна для вироблення мелатоніну. Так що склянка теплого молока або чашка турецького йогурту — і гарний сон вам забезпечений.

Рисовий жасмин

Згідно з дослідженням, проведеним у 2007 році, якщо вечеряти рисом жасмин за 4 години до сну, то заснути буде легше. Однак такого ефекту не буде, якщо повечеряти рисом за 1 годину до сну.

Банани

Банани на вечерю, як і бананово-молочний смузі - чудовий вибір. І в бананах, і в молоці міститься амінокислота триптофан, так що, якщо хочете спати добре, пийте перед сном бананово-молочний смузі, і солодких снів!

М'ясо індички

М'ясо індички добре підходить для вечері, тому що в ньому, як і в молоці, міститься амінокислота триптофан. Однак, якщо у вас серйозні проблеми зі сном, ні молоко, ні індичка не допоможуть — варто звернутися до лікаря.

Риба

У більшості видів риби (особливо в лососі, тунці, філе палтуса) міститься вітамін В6, необхідний для вироблення гормону мелатоніну. Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в Annals of the New York Academy of Sciences. Крім того, в рибі багато білка, Омега-3 кислот та інших корисних речовин.

Секрет

Як показало дослідження, кілька скибочок сиру (близько 20 грамів), особливо чеддера, за півгодини до сну допоможуть спати краще та бачити гарні приємні сни. Справа, знову ж таки, у вмісті амінокислоти триптофан, яка необхідна для гарного сну та зниження рівня стресу. Також, для вечері добре підходить звичайний кисломолочний сир

Читайте також:

Це буде кінцем всього: вчені вирахували дату, коли згасне Сонце

Астролог назвала відразу кілька небезпечних дат лютого: чого можна очікувати від Росії

Зірку фільмів "Злодії в законі" та "Десять років без права листування" Щербакова терміново госпіталізували