8,8 мільйонів – саме стільки людей щороку помирають від раку в усьому світі. І справді, рано чи пізно на рак захворює кожен п'ятий житель планети. При цьому кожен 8 чоловік і кожна 11 жінка вмирає від цієї хвороби. Вчені всього світу працюють не тільки над тим, щоб знайти ефективні ліки від хвороби, а й шукають причини та закономірності її виникнення.

Так, наприклад, стало відомо, що значно частіше хворіють на рак люди з другої групи крові, а найменш уразливими перед онкологією ті, хто має першу групу.

Справа в тому, що саме з групою крові пов'язані особливості захисту організму людини від токсинів, вірусів і бактерій, а отже, схильність до тих чи інших хвороб.

У пацієнтів з другою групою рак шлунка зустрічається на 20% частіше, ніж у загальній популяції. У пацієнтів з другою та четвертою групою частіше зустрічається рак підшлункової залози. шкіри, легень та яєчників", - розповіла, наприклад, лікар-гематолог Юлія Ненашева.

При цьому, за її словами, лише 20% випадків розвитку онкології пов'язані з генетичною схильністю, а в інших 80% винен спосіб життя людини. Так, суттєво знизити ризик розвитку раку можна, відмовившись від куріння та зловживання алкоголем.

Читайте також:

Артеріальна «мітла»: якими продуктами можна вивести холестерин із організму

Викликають сильний головний біль: названі продукти, від яких краще відмовитись

Знижують цукор у крові: названі незвичайні властивості перепелиних яєць