Ні для кого не секрет, що по всій планеті панує таке небезпечне захворювання, як рак. На превеликий жаль, на сьогоднішній день ніхто не застрахований від онкологічних захворювань. Саме тому експерти в медицині вирішили сказати, як правильно перевірятися і як убезпечити себе від страшної хвороби.

Відповідну публікацію надали на порталі «segodnya»

Найчастіше люди переживають у тому, що онкологічна хвороба може передатися у спадок. Професійні медики вирішили дати кілька коментарів із цього приводу.

Вони вважають, що, незважаючи на те, що більшість видів раку викликані генетичними мутаціями, далеко не всі з них передаються у спадок. Усього в 3 випадках із 10 рак може перейти у спадок.

Найчастіше рак молочної залози та рак кишечника може перейти від батьків до їхніх дітей і так далі.

Також лікарі кажуть, що якщо захворіли ваша мама чи бабуся, то ризик захворіти вище, ніж, якби на рак захворіла сестра чи тітка.

Природно, що про всі хвороби на рак усіх ваших родичів потрібно знати, проте поставити діагноз саме для вас здатний лише фахівець.

Наприклад, якщо у вашій родині хворіли на рак молочної залози або рак кишечника більше двох родичів, то потрібно зробити аналіз на мутацію генів BRCA1 і BRCA2.

Також, щоб знизити ризик захворюваності, потрібно кинути палити, скоротити споживання алкоголю, вести активний і здоровий спосіб життя. Дуже важливо правильно харчуватися та збільшити кількість фруктів та овочів у своєму раціоні.

Але, на превеликий жаль, від ризику захворіти на рак нині ніхто не застрахований.

Читайте також:

Врятує від хвороб: як заготовити сиру калину із медом на зиму. Рецепт

Відома українська актриса розповіла про складну хворобу: бореться вже 8 років