Кожна третя людина починає свій ранок з кавою. Чорний ароматний напій здатний з кожного заспаного розгильдяя зробити пристойну та адекватну людину.

Однак щоб кава принесла користь, необхідно її не тільки правильно готувати, а й у потрібний час споживати.

Лікарі стверджують, що треба відмовитися від вживання кави натще. Докладніше про це інформує ТСН.

Кава на голодний шлунок становить серйозну загрозу для травної, серцево-судинної, нервової систем. Так, лише одна чашка кави без повноцінної їжі підвищує рівень кортизолу в крові, а це згодом призводить до сильної залежності. До речі, кортизол блокує стрес, тому кава нібито заспокоює.

Кава натще – важкий удар по шлунку. Через те, що кислота починає роз'їдати його стінки, це може стати причиною печії, нудоти навіть гастриту в майбутньому. І виразку виключати не варто. Власне, тому людям із проблеми із ШКТ варто взагалі відмовитися від кави.

Лікарі рекомендують вживати каву тільки після повноцінного сніданку. В ідеалі потрібно почекати 30 хвилин і навіть одну годину. І тільки після цього часу можна пити напій.

Слід також споживати каву у конкретний час. Згідно з біологічними ритмами організму, найбільш сприятливим часом вважається ранковий годинник між 9:30 і 11:30. Саме в цей період рівень кортизолу падає і його потрібно підняти. І кава у цьому допоможе.

Читайте також:

Якщо підходити з розумом: експерти розповіли, як правильно пити воду перед сном

Українців попередили: всі регіони отримають стразу три типи вакцин

Якщо важко заснути після повітряної тривоги: як подолати безсоння