Багато людей бояться пити воду. Адже вода, згідно з дослідженнями, провокує набряки, перевантажує нирки та вимиває корисні мікроелементи. І все це правда, все залежить від кількості води.

А особливо люди бояться пити воду на ніч. Адже ще й до туалету доведеться бігати часто. Експерти називають кілька причин, які змусять вас пити воду перед сном.

Підтримка балансу

Разом із потом і диханням тіло людини уві сні втрачає багато води. У сплячої людини почуття спраги притупляється, тому зазвичай підвестися заради того, щоб попити води, вдається не всім. А тому краще випити склянку води перед сном і поставити ще одну поруч із ліжком.

Допомога травленню

Для правильного засвоєння їжі потрібна чиста вода. Вона допоможе відновити рівень кислотності шлунка. А якщо додати клітковину, то можна позбутися запорів, викликаних зневодненням.

Очищення

Вода виводить токсини з організму, а також насичує клітини шкіри водою, створюючи ефект омолодження. Дефіцит води може вести до утворення каменів у нирках та жовчному міхурі.

Користь для фігури

Лікарі вважають, що почуття голоду провокує зневоднення. Вона непогано втамовує апетит, хоч і не містить калорій, що особливо актуально у вечірній період.

Користь для серця

Вчені визначили, що якщо випивати більше 5 склянок води на день, ймовірність померти від серцевого нападу на 41% нижче, ніж у тих, хто випиває менше 2 склянок. Вночі серце також потребує турботи, а тому склянку води перед сном не зашкодить.

Читайте також:

Українців попередили: всі регіони отримають стразу три типи вакцин

Звичайну печію можна сплутати із серцевим нападом: як розпізнати лихо

Як визначити по людині, що вона стала прихованим алкоголіком: прості способи