В останні вісім місяців більшість населення країни втратила можливість спокійно спати ночами. Хто б міг подумати, що повноцінний та здоровий сон стане розкішшю та заповітним бажанням.

Однак, є маленькі хитрощі, які допоможуть повернути здоровий сон у наше життя. Докладніше про це інформує Обозреватель.

Насамперед потрібно виключити перегляд новин перед сном. Загалом телеканали намагаються максимально обмежити трансляцію негативних новин надвечір, але є ще соціальні мережі, яких уникнути неможливо. Необхідно залишити гаджети та перегляд телевізійних передач десь за дві години до відбою, щоб не підвищувати рівень тривоги. А також ще блакитне світло екранів гаджетів перешкоджає виробленню мелатоніну. Якщо читаєте, вмикайте затемнений режим екрану.

Провітрюйте приміщення перед сном. Заснути в задушливій кімнаті - складне завдання. До речі, вечірня прогулянка на свіжому повітрі теж чудово підійде.

Було б добре розробити корисну звичку перед сном. Наприклад, медитація чи спокійна класична музика. Ще можна запалювати ароматичні свічки, що ще необхідно в умовах економії електроенергії.

Тримайте спальню "чистою" від інших справ. Не треба влаштовувати там вітальню, днями валятися в ліжку чи працювати.

Лягайте спати на голодний шлунок. Переповнений шлунок – не найкращий помічник у засинанні, та й напої з кофеїном не вважаються корисними перед сном. Намагайтеся дотримуватися правильного харчування і дотримуйтесь золотої середини в кількості їжі.

Читайте також:

Українцям розповіли, як отримати безкоштовні ліки

Багато хто не підозрював: названо приховані ознаки хворого серця

Названо прості продукти, які допоможуть очистити печінку в домашніх умовах.