Чай здавна вважався корисним напоєм, проте за словами медиків, існують деякі види чаю, здатні викликати розвиток онкології.

Смачний напій набув поширення по всьому світу, проте останнім часом лікарі з Південної Америки пов'язали як мінімум кожен п'ятий випадок захворювання на рак, пише "Голос".

Мається на увазі чай виду мате, який прийнято подавати в традиційному посудині калабасе з металевою трубочкою. Даний вид чаю має в своєму складі велику кількість мінеральних речовин, вітамінів і антиоксидантів.

Фахівці меморіального онкологічного центру ім. Слоуна-Кеттерінг провели дослідження, які показали, що при регулярному його вживанні можливий ризик розвитку раку. Серед видів раку вони виділили рак простати, сечового міхура, легенів, порожнини рота, стравоходу, голови і шиї.

За їхніми словами, в напої є поліциклічні ароматичні вуглеводні, які мають схожі властивості з речовинами, що містяться в тютюновому димі і смаженому м'ясі. При попаданні даного канцерогену в організм, у людини виникають серйозні захворювання імунної, репродуктивної та нервової системи.

Автори дослідження порівняли одну випиту чашку чаю мате зі 100 викуреними сигаретами. Але разом з тим вони попередили, що шкоди здоров'ю можна завдати при надмірному вживанні цього чаю. При помірному ж ніякої небезпеки для організму він не несе.

Раніше Hyser писав про те, що існують симптоми, які сигналізує про небезпечну недугу на ранніх етапах і їх не можна ігнорувати.

Також Hyser повідомляв, що медики кажуть, що у кожної людини серцевий напад може траплятися по-різному.

Нагадаємо, що названий важливий продукт, необхідний для здоров'я після 45 років.