Щоб відчувати себе добре і якомога менше хворіти, необхідно повноцінно відпочивати і висипатися вночі. Однак, якщо людина знаходиться в тривожному стані і неправильно повечеряв, то можна провести ніч один на один з безсонням.

Існує ряд продуктів, від яких краще відмовитися, якщо ви хочете виспатися, пише"РБК-Україна".

Фахівці розповіли, що занадто солона, жирна і гостра їжа вкрай небажана перед сном адже вона може викликати печію і відрижку.

Печія. Фото: скріншот YouTube-відео
Печія. Фото: скріншот YouTube-відео

За словами експерта зі сну Розі Осмун, "складні" вуглеводи за 4 години до сну допоможуть заснути швидше.

Проведений експеримент показав, що добровольці при поїданні крахмалістих вуглеводів перед сном засипали швидше. Дане дослідження було опубліковано в американському журналі клінічного харчування.

Перед сном вони їли рис, овочі і соус. Але важливо який рис їсть людина. Так, при поїданні рису жасмин за чотири години до сну, випробовувані зазвичай засипали за дев'ять хвилин. А ось ті, хто вживав довгозернистий - за 18 хвилин.

Дослідники припустили, що це пов'язано з тим, що вуглеводи мають високий глікемічний індекс, внаслідок якого підвищується рівень триптофану і серотоніну, двох хімічних речовин в мозку, що беруть участь у процесі засипання.

При поїданні великої кількості клітковини і меншої кількості насичених жирів і цукру протягом дня призводить до більш глибокого і спокійного сну вночі.

Бессонница
Бессонница
Бессонница

Так що, якщо у вас є проблеми зі сном і ви хочете засипати раніше, віддайте перевагу фруктам і овочам, що сприяють сну, наприклад, вишням або бананам.

Раніше Hyser писав про те, як заснути за дві хвилини.

Також Hyser повідомляв, як швидко заснути за методикою військових.

Нагадаємо, що названі кращі продукти для сну.