Дієтологи розповіли про неймовірно корисні властивістs одного овоча для курця.

З цього приводу висловився відомий російський лікар-дієтолог Михайло Гінзбург, який розповів про дослідження китайських медиків. З'ясувалося, що їм вдалося довести користь помідорів для легенів людини, пише "Charter97.org".


Таким чином був проведений масштабний експеримент, в ході якого вдалося встановити, що навіть серйозно уражені легені завзятих курців при вживанні не менше двох помідорів в день відновлювалися з дивовижною швидкістю.

З цієї ж причини лікар порадив включити помідори в свій раціон і літнім людям, що допоможе їм захистити свій організм в ситуації з віковою інволюцією легенів, через що збільшується ризик розвитку дихальної або легеневої недостатності.

помідори дуже корисні багатьом, завдяки своїм складом, фото: YouTube

Крім того, помідори рекомендують як лікувально-профілактичний засіб хворим з порушенням обміну речовин, при зниженій кислотності шлункового соку, при захворюваннях печінки. Однак незважаючи на це томати провокують викид гістаміну в організм, який викликає алергічні реакції, а тому щодня одній людині не варто вживати понад 150-200 грамів цього овоча.

До слова, томати містять багато вітаміну А і вітаміну К, а також значну кількість вітамінів групи В, фолієвої кислоти і тіаміну. Також помідори - хороше джерело заліза, калію, марганцю, магнію, фосфору і міді.

Раніше "Hyser" писав про те, що українців здивували новими цінами на овочі.

Також наш портал повідомляв, що колишній королівський шеф-кухар назвав продукт, який ненавидить Єлизавета II.

Нагадуємо, що медики розповіли, який популярний напій захищає від інфаркту і раку.