Кожна людина, прокинувшись після нічного сну, бажає побачити у відображенні красиве обличчя, що виспалося. Але буває так, що замість цього на нас з дзеркала дивиться абсолютно невідома нам людина, з роздутими щоками, опухлими очима і другим підборіддям.

Зрозуміло, існують певні захворювання, які впливають на такий стан людини. Але найчастіше лице опухає саме через продукти, які були з'їдені напередодні вечора.

Існує кілька типів продуктів, які провокують набряклість вранці. Про це інформує сайт joinfo.com.

Солоні продукти

Продукти харчування з підвищеним вмістом натрію провокують набряк не тільки обличчя, а й інших частин тіла. Особливо солоні продукти небажані жінкам, оскільки в різні періоди циклу їх організм знаходить здатність накопичувати зайву воду.

Кулінарні жири

Деякі кулінарні жири, які використовуються при готуванні певних страв, можуть провокувати набряклість. Особливо небезпечними є рафіновані жири. Саме тому медики не рекомендують на ніч їсти жирну їжу, а також ту, яка була приготовлена за допомогою кулінарних жирів. А найбільш корисним є оливкова олія.

Перероблені продукти харчування

Будь-яка їжа, яка продається в готовому або переробленому вигляді, така як борошно, випічка, солодощі, ковбасні вироби, напівфабрикати - володіють високим глікемічним індексом, а значить надовго затримують воду в організмі.

Продукти, які містять не перетравлювані олігосахариди

Олігосахариди - це складні вуглеводи. Вони сприяють розмноженню корисної мікрофлори. І вони містяться в досить корисних продуктах, таких як, зелень, бобові, горох, цибуля, часник, капуста. Але вони можуть викликати відчуття здуття і метеоризму, а це провокує набряклість.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що названі незвичайні симптоми розвитку діабету 2 типу.

Нагадуємо, що лікарі перерахували продукти, які захищають серце.

Також портал Hyser інформував, що названі продукти, з якими небезпечно поєднувати м'ясо.