На проблеми з серцем і на розвиток серцево-судинних захворювань впливає як навколишнє середовище, так і генетика, і спосіб життя.

Кардіологи визначили, що виникнення і перебіг серцевих захворювань значною мірою залежить від статі людини. Вважається, що у жінок симптоми проблем з серцем значно відрізняються від симптомів, які виникають у чоловіків.

Загальновідомим симптомом серцевого нападу є біль у грудях. Однак у жінок цей біль може віддавати не в груди, а в лопатки, або фокусуватися в районі шиї, а також віддавати в щелепу.

Власне, саме через це жінки не відразу розпізнають небезпечне захворювання, часто списуючи біль і дискомфорт на остеохондроз або банально на відсутність спорту в житті. Також кардіологи впевнені, що у жінок може з'являтися без причини нудота, почуття занепокоєння, безпричинна втома, а також задишка. Всі ці симптоми можуть сигналізувати на настання серцевого нападу.

Зрозуміло, що дані симптоми можуть говорити про наявність або розвиток зовсім іншого захворювання. Але якщо кілька симптоми виникають одночасно, то це привід терміново звернутися до лікаря.

Чим раніше доктор зможе встановити точну причину болю, і виявити захворювання у жінки, тим більше шансів вилікувати серце і запобігти утворенню тромбів, а також поліпшити загальний стан здоров'я.

Особливо небезпечні дані симптоми у жінок після 45 років. А тому, після настання 45-річного віку, кожній жінці необхідно проходити профільний огляд у кардіолога.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що у МОЗ попередили, що в українських аптеках почали продавати підроблені таблетки від коронавірусу.

Нагадуємо, що українцям виплачуватимуть грошові компенсації за ускладнення після вакцинації проти коронавірусу.

Також портал Hyser інформував, що педіатри розповіли, як визначити симптоми коронавірусу у дітей.