У Кабінеті Міністрів прийняли постанову про призначення компенсації постраждалим від вакцини

В Україні повним ходом йде вакцинація проти коронавірусу і, на жаль, далеко не завжди після щеплення справи можуть йти гладко. На засіданні Уряду 9 лютого було прийнято рішення про те, щоб видавати компенсації українцям, у яких внаслідок вакцини почалися ускладнення. Проект постанови опубліковано на офіційному порталі Кабінету Міністрів.

Повідомляється, що всім постраждалим від побічних ефектів вакцини виплатять як мінімум 718 тисяч гривень. Сума компенсації зростатиме залежно від того, яку групу інвалідності отримає людина внаслідок щеплення.

Так, наприклад, для 1 групи інвалідності передбачена компенсація в розмірі 400 прожиткових мінімумів, що дорівнює 992,4 тисячам гривень. 2 група інвалідності передбачає 350 прожиткових мінімумів, що дорівнює 868,35 тисяч гривень, а третя група — 300 прожиткових мінімумів, що дорівнює 744,3 тисячам гривень.

У разі, якщо людина внаслідок отримання вакцини або після прийому ліків від коронавірусу гине, то держава зобов'язана виплатити родичам загиблого 1,86 мільйон гривень компенсації.

Важливим моментом є те, що якщо людина, яка отримала ускладнення через щеплення від ковіда, отримала виплату в рамках ініціативи Covax, то держава ніяких компенсацій виплачувати не зобов'язана.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли про те, де очікувати локдауна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у державний додаток додасть один з найпопулярніших документів.

Також "Hyser" писав, що Зеленський пообіцяв видавати вакцинованим пенсіонерам безкоштовні Смартфони.