Наразі хвиля захворюваності новим штамом "Омікрон" підходить до свого піку. Медики прогнозують до 200 000 нових випадків на добу.

Однак за прогнозом експерта з коронавірусу, доктора Тараса Жиравецького, вже через три тижні хвиля захворюваності коронавірусом повинна піти на спад, пише "Обозреватель".

У своєму Telegram він написав, що на сьогоднішній день в Україні щодня виявляють 40 тисяч на добу, але не 200 тисяч і пов'язано це з низьким рівнем тестування. Фахівець упевнений, що в статистику потрапляє кожен п'ятий українець, а четверо залишаються неврахованими.

"Тому у нас виходить, що приблизно 2% хворих потрапляє в лікарню, сьогодні 4000+ госпіталізовані", – зазначив експерт.

Жиравецький впевнений, що попереду два-три тижні стануть найскладнішими і зростання хворих буде рости.

Зазначимо, що станом на 3 лютого в різних регіонах України виявили 39 620 випадків коронавірусу, що стало рекордним показником за час пандемії.

Вчора було проведено 190 635 тестувань для діагностики коронавірусу по всій країні. Було зроблено 73 195 щеплень: першу дозу вакцини зробили 23 595 осіб, другу – 27 938, додаткову – 836, бустерну – 20 826.

Симптоми нового штаму "Омікрон" у дорослих:

виражена слабкість, втома;
підвищення температури тіла до 38 градусів (іноді-вище);
головний біль;
закладеність носа;
сухий кашель;
зниження апетиту;
біль в горлі;
хвилеподібний біль в тілі;
сильну пітливість під час сну (в деяких випадках).

Мутувавши, вірус втратив здатність проникати в легені, тому осідає в слизовій носоглотки, а після опускається в верхні дихальні шляхи, викликаючи трахеїт і бронхіт. Також пацієнти не відзначають втрату смаку і нюху, як це було при ковід.

Раніше Hyser писав про те, що у МОЗ назвали області, які опинилися на порозі" червоної " зони.

Також Hyser повідомляв, що Софія Ротару перехворіла коронавірусом.

Нагадаємо, що в Україні запустили новий ковід-сертифікат.