Цього місяця нашу планету двічі накриють магнітні бурі, яким присвоєно червоний рівень. Пікові дні активності магнітосфери випадають на 4 і 11 лютого, через що у деяких людей може значно погіршитися самопочуття.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

Експерти Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН заявили, що найбільш сильні коливання протягом цього місяця випадають на 4 і 11 лютого. Крім цього, 10 і 12 лютого магнітосфера буде перебувати в збудженому стані.

Згідно із даними, в п'ятницю, 4 лютого, магнітна буря досягне рівня G1 – Кр 5. Однак на наступний день буде спостерігатися спад активності. З наступного четверга, 10 лютого, в магнітосфері посиляться коливання, тому в п'ятницю, 11 лютого, очікується пікова активність. У цей день магнітна буря досягне рівня G1-Кр 5.

За словами експертів, магнітна буря продовжиться і в суботу, 12 числа, але вже в неділю, 13 лютого, рівень активності геомагнітного поля почне різко знижуватися.

Згідно із прогнозами Space Weather Prediction Center, з 4 по 5 лютого буде спостерігатися нестабільна активність геомагнітного поля.

Фахівці відзначили, що магнітні бурі навіть середньої потужності можуть негативно позначитися на самопочутті людини. Магнітні бурі, яким присвоєно червоний рівень, як прогнозується 4 і 11 лютого, дуже потужні. У цей період можуть спостерігатися проблеми в роботі електротехніки і зі зв'язком.

Найбільш відомі прояви цього явища наступні:

  • У людини з'являються запаморочення і головні болі.
  • У людини порушується сон.
  • У людини виникають проблеми з концентрацією уваги, з'являється стан апатії.
  • Людина стає дратівливою.
  • У людини з'являються проблеми з тиском.
  • У людини загострюються хронічні захворювання.
  • У людини з'являється ломота в тілі, відчуваються болі в місцях переломів і болять суглоби.
  • У людини пропадає апетит і з'являється нудота.
  • Людина відчуває слабкість в тілі.

Фахівці відзначили, що в такі періоди необхідно підтримувати свій організм і спробувати зменшити негативний вплив магнітної бурі на своє самопочуття.

За словами експертів, необхідно більше відпочивати, добре висипатися, зменшити фізичну активність, намагатися уникати стресів, більше гуляти на свіжому повітрі, добре харчуватися.

Раніше "Hyser" повідомляв, що астрономи попередили, що Україну накриє потужна магнітна буря.

Наш портал писав, що доктор розповів, як швидко можна впоратися з головним болем при погодних змінах.

Також фахівці назвали овочі, які можуть знизити тиск.

Нагадаємо, що відомий доктор Комаровський назвав топ-помилки людей з підвищеним тиском.